Intenzív képzés is lesz a tizedik Pécsi Sürgősségi Napokon

2015. szeptember 16. szerda 15:39

A PTE Egészségtudományi Kar Sürgősségi Ellátási és Egészségpedagógiai Intézete szeptember 16. és 19. között rendezi meg a Sürgősségi Intenzív Kuzust, melynek részeként kerül megszervezésre a X. Pécsi Sürgősségi Napok konferencia.

A szakmai rendezvény az idei alkalommal a sürgősségi ellátás humánerőforrás helyzetével, mint kiemelt témakörrel foglalkozik, de ezen felül számos aktuális kérdés is megtárgyalásra kerül hazai és külföldi neves előadók bevonásával.

A konferencia érdekessége, hogy a rendezvény előtt két napon keresztül az ország sürgősségi ellátást oktató egészségtudományi karairól érkező oktatók és hallgatók intenzív gyakorlati képzésen vesznek részt akut légútbiztosítás és betegosztályozás témakörökben, az ország el-ismert oktatóinak instrukciói mellett.

A konferencia két napja alatt az osztrák és német sürgősségi szakember ellátottságba is betekintést kapnak a résztvevők, különös tekintettel a napjainkban a sürgősségi osztályokra és a mentőkre nehezedő migrációs helyzetből eredő feladatok tükrében.

 

Forrás: PTE