Vízfertőtlenítő rendszert kapott a Janus Pannonius Klinikai Tömb

2016. március 31. csütörtök 17:02

Magyarországon először a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Janus Pannonius Klinikai Tömbben került átadásra a legmodernebb kórházi vízfertőtlenítő rendszer.

A REDO Water Systems Kft. által német technológia szerint Magyarországon gyártott vízkezelő rendszer nem csak a mikrobiológiai tisztaságot garantálja az intézmény vízhálózatában, de az elektrolízisen alapuló technológia minimális vegyszerhasználat mellett, íz és szagmentesen állítja elő a legszigorúbb előírásoknak is megfelelő ivóvizet.

Csizi Péter országgyűlési képviselő kiemelte, hogy bár Magyarországon jogszabály kötelezi az egészségügyi szolgáltatókat a mikrobiológiailag tiszta használati és ivóvíz szolgáltatásra, országos szinten mindenképp újdonságot jelent a Klinikai Központ legnagyobb telephelyén üzembe helyezett vízfertőtlenítő rendszer. Pécs jelenleg élen jár a folyamatban, de Baranya más településein működő kórházak sem maradhatnak ki a fejlesztésből - fogalmazott a képviselő.

Dr. Decsi Tamás a Klinikai Központ főigazgatója köszöntőjében kitért arra, hogy a Klinikai Központ önerőből finanszírozott beruházása teljes védelmet jelent az ivóvízhálózatot fenyegető bakteriális fertőzésektől.

A rendszer telepítését végző cég ügyvezetője, Galambodi Attila a vízfertőtlenítő eljárásban rejlő újdonságra hívta fel a figyelmet. Az ötöde mennyiségű, élelmiszerminőségű vegyszert és elektromos áramot használó vízfertőtlenítő 32 országban működik intézményi és települési méretekben.

Forrás: PTE