Csaknem százan voltak a kormányhivatal vadászati fórumán

2016. március 31. csütörtök 12:30

Csaknem százan voltak a kormányhivatal vadászati fórumán

A földtulajdonosok és a vadászatra jogosultak részére szervezett szakmai fórumot a napokban a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsett. A rendezvényen a 2017. március 1-jétől kezdődő ciklusra vonatkozó vadászterületek kialakításával kapcsolatban kaptak részletes tájékoztatást a jelenlévők. 

A vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló 1996. évi LV. törvény alapján a vadászterületek kialakításával kapcsolatos feladatok a megyei kormányhivatalok hatáskörébe tartoznak. A fórum célja a jogszabályi rendelkezések ismertetése, valamint a gyakorlati kérdések áttekintése volt.

A résztvevőket dr. Horváth Zoltán kormánymegbízott köszöntötte, aki megnyitó beszédében hangsúlyozta, a Kormányhivatal munkatársai minden szakmai segítséget megadnak a vadászatra jogosultak, illetve az érintett földtulajdonosok részére. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ajánlással érintett vadászterület határának módosítására irányuló földtulajdonosi kérelmek beadási határideje 2016. május 15-e. A módosító indítvánnyal érintett vadászterületek esetében az egyeztető tárgyalások várhatóan július 15-én zárulnak le.

 

A rendkívül nagy érdeklődés mellett, csaknem 100 fő részvételével zajlott rendezvényen a jelenlévők tájékoztatást kaptak a földtulajdonosok által adott meghatalmazásokkal, illetve a korábban létesített vadgazdálkodási berendezések értékének megtérítésével kapcsolatos tudnivalókról is.

Forrás: Baranya Megyei Kormányhivatal