A személy fogalmát tárgyalták a szabadegyetemen

2016. április 02. szombat 15:00

A személy fogalmát tárgyalták a szabadegyetemen

Legutóbb a személy volt a témája a három, egyenkét húszperces szabadegyetemi előadásnak. Udvardy György megyéspüspök és Heidl György eszmetörténész mellett Gáti Ágnes pszichoterapeuta osztotta meg gondolatait a közönséggel.

Három előadás és ismét három különböző nézőpont - a szabadegyetemi konferenciasorozat második szemeszterének harmadik estéjén a személy fogalmát járták körbe a meghívott előadók. Udvardy György megyéspüspök napjaink meghatározó kérdéseire és a Szentírás személlyel kapcsolatos értelmezésére is kitért.

Gáti Ágnes pszichoterapeuta az orvostudomány és a pszichológia szemszögét képviselte előadásában, érzékeltetve azt is, milyen sokat jelenthet az embernek, ha képes elmélyülni hitében.

Heidl György eszmetörténész a személyfogalom történeti fejlődését mutatta be, az ókori kultúráktól napjainkig, kitérve a kereszténység hatására, amely a személyről való gondolkodásunkat is befolyásolta. Heidl György a szabadegyetem egyik fő szervezőjeként elmondta azt is: az előadássorozat nemcsak hogy beváltotta a hozzáfűzött reményeket, hanem felül is múlta azokat.

 

Forrás: Pécsi Egyházmegye