Különjáratokkal szállítják majd a pécsi munkavállalókat a mohácsi húsüzembe, ősszel indul a termelés

2016. január 19. kedd 16:01

Különjáratokkal szállítják majd a pécsi munkavállalókat a mohácsi húsüzembe, ősszel indul a termelés

Nagyjából ötven százalékos készültségi szinten áll az évi egymillió sertés levágására alkalmas mohácsi vágóhíd. A tervek szerint az üzemben szeptemberben indul a munka, majd az év végéig folyamatosan növelik a termelést. Összességében több mint hatszáz embernek adnak majd munkát, várják a PICK pécsi egységének dolgozóit is. 

- Terveink szerint mintegy ötszázhetven embert alkalmazunk az üzemben, ezen felül további hatvan fő külső vállalkozóként, vagy partnerként dolgozik majd a létesítményben - tájékoztatta hírportálunkat Sutka László, az MCS Vágóhíd Zrt. vezérigazgatója.

A növekedés abból adódik, hogy az eredeti tervekhez képest nagyobb csomagoló és logisztikai egység épül.

Itt jelentkezhet a munkára

A mohácsi húsüzembe számos munkakörbe toborozzák a munkavállalókat. Az érdeklődők a palyazat.mohacs@mcs.
bonafarm.hu e-mail címre küldhetik el önéletrajzukat.

- Egyrészt azért növeltük meg a kapacitást, mivel így több lehetőséget látunk a magasabb feldolgozottságú szeletelt és csomagolt termékek értékesítésében, továbbá így nagyobb rugalmassággal rendelkezik majd az üzem. A jó alapanyagból, magas higiéniai elvárásoknak megfelelően előállított minőségi sertéshúsokkal hagyományos piacaink, belföld és a Távol-Kelet mellett, a környező országokban is növekedési terveink vannak. A hatékonyság biztosítja majd a versenyképességet - magyarázta.

Az építkezés jól halad, a tervek szerint szeptemberben már beindul a tesztüzem Mohácson, ezután kezdődhet az ipari termelés. Ezzel egy időben viszont a Bonafarm cégcsoporthoz tartozó PICK pécsi egységében fokozatosan leáll a termelés, a létesítményben ezt követően csak a hűtőház és az export logisztikai részleg működik majd. A vezérigazgató reméli, hogy minél több pécsi vállalja majd a mohácsi munkavégzést - számukra külön buszjáratot indítanak a két város között.

Rájuk egyébként már csak azért is szükség van, mert Mohácson és környékén jelenleg nem áll rendelkezésre elegendő szakképzett munkaerő.

- A mohácsi önkormányzattal kötött megállapodás értelmében háromszáz helyi  foglalkoztatását vállaljuk a kezdeti időszakban. Igyekszünk ezt a számot tartani, majd a későbbi felfutás során növelni is - vetítette előre Sutka László.


Képünkön: darabolják a húst a pécsi üzemben. 

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc