Milliárdok érkeztek a város kasszájába

2008. szeptember 15. hétfő 15:12

Polgármesteri közlemény:

"Egyetlen csomagban értékesítette a város a közelmúltban a korábban eladhatatlannak tartott ingatlanjait. Többek között a Bajcsy laktanyáról, a Magasházról, a Munkácsy úti rendelőintézetről volt szó. Sokan úgy gondolták, lehetetlen lesz nyélbe ütni az adás-vételt, ám jelentkezett egy spanyol befektetői csoport, a Grupo Milton, amelyik - rövid ártárgyalás után - a megszabott vételárat ígérte a csomagért.

A szerződést június 26-án a Magasház tövében kötötte meg a város a vevővel, aki vállalta a hasznosításra vonatkozó előírásokat, azt, hogy az átalakításokat és beruházásokat határidőre elvégzik. Terveik szerint a Bajcsy laktanya például kereskedelmi és lakónegyedeknek ad majd helyet, a Munkácsy rendelőből négycsillagos szálloda lesz, a FEMA mellett bizniszpark, a Magasház pedig a „város lámpásává" válik.

A kétkedők ezek után azt gondolták, hogy mindez ígéret marad csupán, és az anyagi teljesítés elmarad. A kétkedőknek most sem lett igazuk. A Polgármesteri Hivatalba tegnap megérkezett az időarányosan esedékes összeg. A szerződésben rögzítetteknek megfelelően összesen 3 milliárd 408 millió forintot utaltak át - hét számlán - a vevők. Ez az összeg tehát immár a város kasszáját gazdagítja.


Tasnádi Péter                                                                               Tóth Bertalan
Polgármester                                                                                alpolgármester"