Olaszország szerelmeseinek szóló könyvet mutatnak be

2016. április 01. péntek 15:37

Olaszország szerelmeseinek szóló könyvet mutatnak be

Un` ombra - egy pohár bor című könyvét mutatja be Puskás Erika Alessia pénteken délután a Művészetek és Irodalom házában.

Beszélgetés keretén belül mutatja be Puskás Erika Alessia az „Un` ombra - egy pohár bor" című itáliai útinaplóját. Az est meghívott vendége Pados Judit, a Velencei mesék novelláskötet szerzője.

Mi a „poppa"? Mi köze a kabbalának a Salutéhez? Mit jelképez a velencei gondola fém orrdísze? Miben halt meg Dante? Miért ferde a torony, és mit súgnak a falak Bolognában? Hogyan készítik Bergamóban a polentát? Miért van három toll San Marino címerében? Ki volt San Leo? Üzenhetsz-e Veronában Júliának? Csak néhány kiragadott téma, amire kíváncsi volt a szerző.

A könyvben a magyar nyelvű kiadásokban olvasott és olasz forrásokban megjelent fontos tudnivalók, valamint a helyszíneken összegyűjtött titkok leírása mellett érdekes sztorik, gondolatok, idézetek szerepelnek saját készítésű fotókkal.

Az est folyamán Brodskyval Velencében című, Joseph Brodsky idézetek ihlette alkalmi fotókiállítás, a főbb nevezetességekről képösszeállítás, valamint kóstolóval egybekötött olasz termékek bemutatója várja az Olaszország iránt érdeklődőket.

A könyvbemutató délután öt órakor kezdődik a Breuer Marcell teremben. A részvétel ingyenes.

Forrás: ZSÖK