Tízmillió forintra pályázhatnak a kulturális rendezvényeket látogató pécsi óvodák és iskolák

2016. március 31. csütörtök 17:03

Tízmillió forintra pályázhatnak a kulturális rendezvényeket látogató pécsi óvodák és iskolák

Összesen tízmillió, intézményenként akár 500 ezer forintra pályázhatnak idén azok a pécsi óvodák és iskolák, amelyek hagyományőrző és nemzeti identitást erősítő célzattal megrendezett pécsi kulturális rendezvényeket látogatnak - jelentette be dr. Őri László csütörtökön a városházán.

Az alpolgármester elmondta, az a városvezetés célja, hogy minél több fiatal részesüljön Pécs magas színvonalú programkínálatából, különös tekintettel a hagyományőrző és a nemzeti összetartozást, identitást erősítő rendezvényekből.

- A művészetre nevelés már az óvodában elkezdődik. Aki gyermekkorában megtanul kulturális értelemben is látni, hallani, érezni, sok év elteltével is meglátja részleteket, a valódi értékeket. Napjainkban pedig, különösen Pécsett, sok lehetőség van a művészetekkel való megismerkedésre. A pályázat kiírásának célja éppen az, hogy lehetővé tegye a kulturális a programok széles körben történő elérhetőségét a gyermekek és a fiatalok körében - mondta Őri László, hozzátéve: a város idén 10 millió forintot biztosít pályázat keretében a fentiek támogatására.

Bognár László, a kulturális és köznevelési bizottság elnöke a részletekről szólva kitért rá: Pécs városa a pécsi székhelyű óvodák és iskolák részére írta ki a pályázatot.

Ennek keretében a pályázó intézmények Pécs városában szervezett színházi előadásra, mozilátogatásra, múzeum látogatására, múzeum által szervezett programok látogatására és egyéb kulturális programokra pályázhatnak.

A határozatban foglaltak alapján intézményenként akár 500.000 forintos támogatási kérelem nyújtható be azzal a kitétellel, hogy a támogatást az év végéig fel kell használni.

A beérkező pályázatokat Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális és Köznevelési Bizottsága értékeli, majd dönt a támogatottakról és a támogatás mértékéről.

Képünkön: Dr. Őri László alpolgármester és Bognár László, a kulturális és köznevelési bizottság elnöke.

A pályázati felhívás részletei megtalálhatóak a Pécs.hu-n, a város hivatalos honlapján. Pályázni április 15. és szeptember 15. között lehet, a pályázatokat a beérkezési sorrend fényében bírálják el.

Forrás: Pécs Polgármesteri Hivatala