NB I: Kikapott, de így is bajnok lett a Fradi

2016. április 02. szombat 21:10

NB I: Kikapott, de így is bajnok lett a Fradi

A Ferencváros hat fordulóval a zárás előtt megnyerte a labdarúgó OTP Bank Ligát.

A fővárosi zöld-fehér csapat 2-1-re kikapott ugyan Debrecenben a 28. fordulóban, de előnye így is behozhatatlan, mivel közvetlen üldözője, az MTK ugyancsak vereséget szenvedett, Pakson. Az FTC és az MTK között így megmaradt a 22 pontos különbség.

Az első félidő első felében valamelyest a Ferencváros játszott fölényben, sőt, az első komolyabb lövőhelyzet is a fővárosiak előtt adódott. A 28. és a 30. percben azonban nagyot fordult a játék képe, Takács Tamás kétszer is eredményes volt, s így magabiztos előnyhöz juttatta a Debrecent.

Fordulás után néhány perccel máris a gólvonalról kellett mentenie a Ferencváros védelmének, azután viszont a fővárosi együttes beszorította a kapuja elé a hajdúsági csapatot. A szépítés fél órával a lefújás előtt jött össze a Fradinak, de a hátralévő időben az egyenlítésre már nem futotta az erejéből.

A Ferencváros legutóbb tizenkét éve volt bajnok, a mostani a klub történetének 29. elsősége.

Az FTC a következő idényben a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz érdekelt.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
DVSC-TEVA - Ferencváros 2-1 (2-0)
Debrecen, 5658 néző, v:
gólszerzők: Takács T. (28., 30.), illetve Sesták (62.)
kiállítva: Ramírez (90.)
sárga lap: Jovanovic (42.), Varga (50.), Ferenczi J. (89.), Tisza (91.), illetve Nalepa (88.), Dilaver (89.), Lamah (91.)

DVSC:
Verpecz - Jovanovic, Mészáros, Lázár, Brkovic - Horváth Zs., Varga, Szakály P., Bódi (Ferenczi J., 58.) - Holman (Kulcsár T., 81.), Takács T. (Tisza, 85.)

Ferencváros:
Dibusz - Nalepa, Leandro (Hajnal, 78.), Ramírez, Dilaver - Nagy Do. (Varga R., 78.), Trinks (Lamah, a szünetben), Gera - Böde, Sesták, Radó

Képünkön: A ferencvárosiak örülnek a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott DVSC-TEVA - Ferencváros mérkőzés végén a debreceni Nagyerdei Stadionban.

MTI - Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt