Milton: további terjeszkedés várható

2008. szeptember 17. szerda 20:56

Milton: további terjeszkedés várható
Úgy tűnik, nem kispályáznak a spanyolok Pécsett, hiszen lassan kézzelfoghatóvá válik egyik-másik álmuk megvalósulása. Amellett, hogy a Grupo Milton határidőre átutalta a város számlájára a stratégiai ingatlancsomag vételárának háromnegyedét, újabb telket vásárolt az orvostudományi karral szemben, ahol egy komplett egyetemvárost alakítanak ki két-három éven belül.

Mint azt a Pécsi Újság.hu-nak Kovács Bence János elnök elmondta, céljuk, hogy a város minél több területén beruházásokat indítsanak. Mint mondta, ha már ilyen súllyal fektetnek be, átfogó piaci jelenlétre törekszenek. Ez pedig további területek megvásárlását jelentheti. Az elnök utalt rá: Pécs összes szabad, belterületi, ingatlanfejlesztésre alkalmas telke érdekes lehet számukra, s ezek vizsgálatát folyamatosan végzik.

Ezzel hozható kapcsolatba a spanyolok ingatlancsomagon felüli újabb telekvásárlása is.

Ezzel kapcsolatban Kovács Bence János egyértelműen kijelentette: két-három éven belül egy komplett egyetemváros valósul meg az egykori Lakits-laktanya helyén és attól délre, a Tüzér utca és a Szigeti út által határolt övezetben. Azért vetettek szemet a területre, mert frekventált helyével, az orvostudományi karhoz való közelségével bizonyosan jó befektetésnek számít majd.

A körülbelül hatmilliárd forintba kerülő, Campus Ház névre keresztelt - valószínűleg négy plusz egy szintes - épületegyüttes építését mihamarabb megkezdik, és optimális esetben már 2010-ben át is adhatják. Az elképzelések szerint a földszinten kereskedelmi és szolgáltatóipari egységek lesznek, míg az első emeleten a klasszikus egyetemi élethez kapcsolódó helyiségek, feljebb pedig hallgatók részére kialakítandó kisebb apartmanok kapnak majd helyet. A ház stílusában a majdani Magasházéhoz lesz hasonló.

A többi projekt ütemezéséről megtudtuk, hogy az engedélyeztetési eljárásokon (hol bontási engedély kell, hol kármentesítésre van szükség, másutt a városrendezési terv átalakítását indítványozzák) múlik sok minden. Annyi bizonyos, hogy - külső formájában - a Magasház is megújulhat és a Campus is készen lehet 2010-re.

Képünkön:
a nyolcadikként vásárolt ingatlan, a Lakits-laktanya területe.

Kép és szöveg: Korb Zoltán