Emelkedik szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

2024. július 04. csütörtök 16:13

Emelkedik szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Továbbra is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

 

 

 


 

 


Azt írták, hogy az év 26. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja - mérsékelt koncentráció mellett - emelkedett.

Hozzátették: az ország legtöbb pontján emelkedő tendenciát tapasztaltak. A települések közül emelkedő tendencia észlelhető Békéscsabán, Egerben, Győrben, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Salgótarjánban, Szolnokon, Tatabányán, valamint Budapest mindhárom szennyvíztisztító telepének ellátási területén. A többi település mintáit stagnálás jellemzi, csökkenést sehol nem tapasztaltak.

A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapesti déli részén az "emelkedett", Győr, Tatabánya, Székesfehérvár, Szekszárd, Pécs, Szolnok, Békéscsaba, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Eger, Salgótarján, valamint Budapesti északi és központi telepén a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

 

 

 

 

 

 

 


 

MTI