Egy nap a PTE-n az egészséges étkezés jegyében

2011. május 18. szerda 15:10

Május 20-án a helyes táplálkozásról, a fogyókúra veszélyeiről, a mindennapokban elérhető egészséges ételekről hallhatnak előadásokat és láthatnak bemutatókat az érdeklődők a PTE ÁOK Elméleti Tömb Aulájában. A rendezvényen ingyenes testösszetétel-analízisen vehetnek részt a vendégek.

Program:
Ápolók Nemzetközi Napja Ünnepi Ülés
Az Ünnepi Ülést megnyitja: Dr. Kollár Lajos, a PTE KK főigazgatója
A MEDI-ART 2011 PÉCS, az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr művészek kiállításának megnyitója.
12.00 „Az vagy, amit megeszel - korszerű diétás ismeretek mindenkinek"
Előadások szakemberektől - nem csak szakembereknek!

1. Az a bizonyos „E" betű
Mesterséges színezékek, tartósítószerek- mit kell tudni az adalékokról?
Dr. Kőszegi Tamás PhD, Melius Alapítvány

2. „Nil nocere"
Táplálék-kiegészítők, vitaminok, gyógynövények. Bizonyítékok és visszaélések a használatban. Hogyan alkalmazzuk helyesen?
Dr. Szabó László Gy. az MTA doktora, Melius Alapítvány

3. Örök divat: a fogyókúra
Hogyan fogyjunk jól? Gyakorlati tanácsok fogyókúrázóknak és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni.
Bonyárné Müller Katalin
Vezető dietetikus, PTE Klinikai Központ Dietetikai Szolgálat

4. Hogyan segíthet az ápoló?
A leggyakoribb problémák - diétás tanácsok
Lehőczné Szőnyi Zsuzsanna
PTE Klinikai Központ I. sz. Belgyógyászati Klinika osztályvezető főnővér

5. Korszerű alapanyagok, modern konyhatechnikai eljárások
Étkezzünk egészségesen, de az sem mindegy, hogyan készül ételünk. A legújabb konyhatechnikai eljárások, melyek segítenek megőrizni ételeink zamatát, tápértékét.
Gazsóné Stefán Yvette, Dietetikus
PTE Klinikai Központ Dietetikai Szolgálat

6. Hozzászólások, kérdések.

Időpont: 2011. május 20.; a rendezvény 11.30-tól várhatóan kb. 17 óráig tart.
Helyszín: PTE ÁOK Elméleti Tömb Aula (Pécs, Szigeti út 12.)

A rendezvény valamennyi látogató számára ingyenes.

Forrás: PTE