Harmadik lett a PTE a felsőoktatási véradóversenyen

2013. június 14. péntek 14:50

Nemrég ért véget az „Adj vért, adj esélyt!" elnevezésű VII. Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A „véres küzdelmet" szép eredménnyel zárta a Pécsi Tudományegyetem, ugyanis a nevezett 37 felsőoktatási intézmény közül a harmadik helyen végzett.

Ezzel ismét beigazolódott, hogy a PTE hallgatói számára fontos az önkéntesség, mindig segítenek, ha szükség van rájuk, legyen szó akár árvízi védekezésről, akár véradásról.
A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat idén hetedik alkalommal hirdette meg a versenyt, melynek célja, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás ügyének fontosságát és csatlakozzon a véradó mozgalomhoz.

 

A tanév során a Pécsi Tudományegyetemen 37 alkalommal tartottak véradást, melyeken összesen 1010-en adtak vért, közülük 238-an első alkalommal.

A véradásokon részt vehetett az összes magyarországi egyetem és főiskola bármely oktatója vagy dolgozója is, de a versenyben kizárólag a nappali tagozatos hallgatók számítottak. Az egyetemek, illetve főiskolák hallgatói létszámuk alapján három kategóriában versenyeztek, ezek közül a PTE a 10 000 fő feletti intézmények csoportjában szerepelt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra június 14-én, a Véradók Világnapján került sor, ahol jutalmazták az aktív segítőket. A harmadik helyért járó elismerést Zag Gábor, a PTE EHÖK elnöke vette át, s külön oklevélben részesült a Pécsi Tudományegyetemről Tékus Emese, aki évek óta szervez véradásokat az egyetemen.

 

 


Forrás: PTE