A kisebb komp miatt plusz járatok indítására is szükség van a mohácsi révátkelőnél

2024. szeptember 03. kedd 13:09

A kisebb komp miatt plusz járatok indítására is szükség van a mohácsi révátkelőnél

Keddtől a kisebb, a Sziget nevű komp szállítja át az utasokat és a gépkocsikat Mohácson a Dunánál, ám a jóval csekélyebb befogadóképességű hajó sajnos nem minden esetben tudja fogadni azokat, akik egy-egy menetrend szerinti járattal igyekeznek elérni úti céljukat, közölte a  Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft.

 

Amint arról beszámoltunk, tíz évente kötelező elvégeztetni a kompok úgynevezett parti szemléjét, ami azt jelenti, hogy a hajókat ki kell emelni a vízből, hogy tüzetesen átvizsgálhassák őket a szakemberek. Ez most a Sziget nevű hajónál vált esedékessé, így keddtől a jóval kisebb Liget jár a város két partja között.

Az átfogó ellenőrzés hosszabb időt vesz igénybe, ezért várhatóan csak novemberben állhat ismét csatasorba a hajó Mohácson.

 A kisebb hajóval a tíz tonnánál nagyobb össztömegű járműveket nem tudják elszállítani, így azokkal kerülni kell. A sofőrök a bajai hidat, vagy a kiskőszegi átkelőhelyet választhatják.

 

A révhajózási társaság szerdán azt közölte, hogy jóval csekélyebb befogadóképességű hajó sajnos nem minden esetben tudja fogadni azokat, akik egy-egy menetrend szerinti járattal igyekeznek elérni úti céljukat.
 
Ez esetben az üzemeltető plusz kompjáratokat kénytelen beiktatni, aminek következtében előfordul, hogy a soron következő, menetrend szerinti járatok némi késéssel indulnak csak.
A társaság arra kéri az érintetteket: az átmeneti időben a megszokotthoz képest valamivel előbb induljanak el azokhoz a járatokhoz, amelyeket szeretnének igénybe venni.

 

A zavartalanabb közlekedés biztosítása érdekében szerdától reggelente 05.00 órakor a kishajó helyett a Liget komp kel át a Dunán.

 

EQM