A Kodályban lép fel a Zágrábi Filharmonikus Zenekar

2016. november 28. hétfő 16:29

A Kodályban lép fel a Zágrábi Filharmonikus Zenekar

A Zágrábi Filharmonikus Zenekar ad koncertet csütörtökön a pécsi Kodály Központban.

Az esten a legtermékenyebb huszadik századi horvát zeneszerző, Boris Papandopulo Amfitrion című zenés színművének nyitánya, Beethoven Hármasversenye és Robert Schumann negyedik szimfóniája csendül fel - írta a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), a koncertterem rezidens együttese az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint kiemelték, a koncerten az együttest Jesko Sirvend vezényli, szólistaként Martin Drausnik hegedűművész, Zrinka Ivancic zongorista és Smiljan Mrcela csellóművész működik közre.

A Zágrábi Filharmonikus Zenekar az elmúlt időszakban kimagasló zenei eredményeket ért el, friss, lendületes produkciókkal gazdagította repertoárját - tartalmazza az írásos összefoglaló. Mint megjegyezték, a zágrábi együttes inspiráló és érzékeny játékához az is hozzájárul, hogy az együttesben tíz nemzet muzsikusai zenélnek.

A két zenekar közötti együttműködés jegyében a Pannon Filharmonikusok jövő márciusban lesz a horvát együttes bérletsorozatának vendége a zágrábi Lisinski Hall koncertteremben.

A közlemény kitért arra is, hogy a PFZ a pécsi hangversenyen résztvevők között kétszemélyes adventi utat sorsol ki "a karácsonyi hangulatba és ünnepi fények díszébe öltözött" horvát fővárosba.

 

MTI