A Nádor-legenda: lesz-e újranyitás?

2007. november 13. kedd 13:24

A Nádor-legenda: lesz-e újranyitás?
Több mint másfél évtizede, hogy bezárták a Nádor Szállót, s bár rekonstrukciója többször is felmerült, évek óta húzódik újranyitása. A főtér nevezetessége a legújabb tervek szerint wellness-hotellé válhat 2010-re, s egybenyitnák a Palatinusszal.

A múlt század elején épült szálloda, amely irodalmi találkozók színhelyéül szolgáló kávézója miatt volt közkedvelt, jelenleg - többszöri tulajdonosváltás után - a Danubius Hotels Group kezében van. A tulajdonos két évvel ezelőtt már hozzákezdett a rekonstrukcióhoz, melynek során mélygarázs került az intézmény alá, s megújult az épület homlokzata is, szállodánk a Széchenyi téren azonban nincs azóta sem.

A több milliárdra tervezett belső felújítás elmaradt, az épület így belülről felvonulási területek látványát idézi. Korábban egy konferenciahotel kialakításában gondolkodott a befektető, aki az Orbán-kormány idején a Széchenyi-terv kapcsán félmilliárd forintnyi támogatást is kapott volna, ám a piaci környezet megváltozása miatt letett fejlesztési szándékáról.

„A szállodalánc tulajdonosai úgy gondolták, egy wellness-fitnesz szálloda kialakítása lenne a legcélszerűbb, ezért átrajzolják a konferenciaközpontnak szánt épület terveit" - közölte munkatársunkkal Krausz György, a társaság pécsi létesítményeinek igazgatója.

Mint megtudtuk, a hajdani söröző és kávéház eredeti formáját kapná vissza, a hotelt négy csillagosra tervezik, s ha megvalósul a terv, összekötik a Palatinus-szal.

Legkorábban, mint az igazgató elárulta, a következő esztendő májusában kezdődhet meg az építkezés. A két szálloda egybenyitásával egy 135 szobás komplexum jönne létre - újra Nádor Szálló néven.

A beruházáshoz a tulajdonos a Regionális Operatív Program segítségével kíván forráshoz jutni, így a pályázat sikeressége is nagyban befolyásolja a tervek megvalósulását.

K. Z.