Családi programokkal, koncertekkel, szentmisével, country utcabállal ünnepel Pécs

2024. augusztus 20. kedd 10:36

Családi programokkal, koncertekkel, szentmisével, country utcabállal ünnepel Pécs

Gyerekprogramok, táncosok, koncertek, utcabál, ünnepi műsor, kenyéráldás, szentmise - egész nap programok várják az érdeklődőket Pécs belvárosában augusztus 20-án, közölte a Zsolnay Örökségkezelő NKft. 

 

 


Délelőtt 11 órakor Mihályi Réka - Masni és Pocó gyerekkoncertjével indul a műsor a Sétatéren. A szórakoztató dalszövegek és profi zenei aláfestés mellett az előadást színesíti a Masnit és Pocót megszemélyesítő bábművészek játéka.

A táncoké lesz a főszerep a Széchenyi téren 15 órától egészen 17 óráig. Táncvarázs címmel pécsi táncstúdiók csoportjai mutatkoznak be Papp Viktor válogatásában. Közben Flashmob indul a Szélműves zenekarral 15.30-tól a Széchenyi térről a Janus utcán át a Sétatérre, ahol 16 órától koncertet is ad a zenekar. A Szélműves egy hattagú világzenei koncert és táncházzenekar, amely egykor moldvai csángó táncházi bandaként indult. Lendületes, feszes ritmusú muzsikájuk mellett véget nem érő életvidámság jellemzi őket.

17 órakor kezdődik az ünnepi műsor és a kenyéráldás a Sétatéren. A közönség Máger Róbert püspöki irodaigazgató, székesegyházi plébános gondolatait hallhatja, amit a kenyéráldás követ. Ünnepi köszöntőt mond Péterffy Attila, Pécs város polgármestere. Ezt követően 18 órakor veszi kezdetét az ünnepi szentmise a Bazilikában.

Az esti koncerteket a Lámpaláng zenekar indítja 18 órától a Széchenyi téren. A Lámpaláng zenéje énekelt költészet, irodalmi pop - a trióból hattagú zenekarrá bővült formáció saját dalokkal, megzenésített versekkel, balladákkal, ráolvasásokkal és mondókákkal teremt különleges zenei világot.

A Sétatéren Szarka Tamás és zenekara ad koncertet, melyen közreműködik a Mátyás Király Általános Iskola kórusa. A Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő Szarka Tamás programjai a kiemelkedően magas minőségű magyar kultúrát képviselik. Művészete a gyökerekből táplálkozik, előadásmódjában benne van a táltosok ősereje, miközben képes megújulni és a ma emberéhez szólni. A zene és a költészet erejével teremt egyedi, misztikus varázsvilágot.

Az estét 20 órától a Nyughatatlan zenekar utcabálja zárja a Széchenyi téren, mely során az autentikus amerikai életérzéssel átitatott country és rockabilly találkozik.

 

 

A programok ingyenesek!

EQM