Elismerések az ünnepen: pécsi művészek is állami kitüntetéseket vehettek át

2024. augusztus 17. szombat 09:51

Elismerések az ünnepen: pécsi művészek is állami kitüntetéseket vehettek át

Az előrelépés a gyökereinkhez való visszatéréssel kezdődik - mondta Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára  a Pesti Vigadóban, ahol állami és kulturális kitüntetéseket adtak át augusztus 20. alkalmából.

 

Zsigó Róbert beszédében kiemelte: sorsunk és feladatunk, hogy megőrizzük és gyarapítsuk azt a mérhetetlen mennyiségű szellemi és kulturális értéket, amelyet ezer év alatt gyűjtött és gazdagított az előttünk járó nemzedékek sora.

Hozzátette: ez az a közös szellemi és kulturális értéktár, amely bennünket magyarokká tesz és összekapcsol, éljünk bárhol is a világban.

Zsigó Róbert és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár augusztus 20. alkalmából Magyar Arany Érdemkeresztet, Magyar Ezüst Érdemkeresztet, Magyar Bronz Érdemkeresztet, Móra Ferenc-díjat, Pauler Gyula-díjat, Szinnyei József-díjat, Bánffy Miklós-díjat, Bessenyei György-díjat, Csokonai Vitéz Mihály-díjat, Martin György-díjat, a Népművészet Ifjú Mestere díjat és Pro Cultura Hungarica díjat adott át.

Az ünnepségen Vidákovics Szláven, a Pécsi Nemzeti Színház művészeti vezetője részére dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adományozott.

Stubendek Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház színművésze Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott.

Karin Iwata, a Pécsi Balett magántáncosa kimagasló tánc- és előadóművészi teljesítményének elismeréséül Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést vehetett át.

Képünkön: Vidákovics Szláven színművész, rendező, a Pécsi Nemzeti Színház művészeti vezetője, a Pécsi Horvát Színház igazgatója (k), miután átvette a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából odaítélt állami és kulturális kitüntetések átadóünnepségén a Pesti Vigadóban 2024. augusztus 16-án. Mellette Zsigó Róbert, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára (j) és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár.

 


EQM - Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt