Fák dőltek a szerdai viharban Pécsett és Mohácson is

2024. augusztus 15. csütörtök 12:04

Fák dőltek a szerdai viharban Pécsett és Mohácson is

Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is vonultak a Baranya vármegyei egységek szerdán.

 

 

Szárító okozhatta a tüzet

Ruhaszárító berendezés meghibásodása okozhatott tüzet tegnap délelőtt Patosfán, egy Petőfi Sándor utcai családi házban. Az ingatlan előtere és tetőszerkezete égett csaknem tíz négyzetméteren, a tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók oltani kezdték a lángokat. A szigetvári hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, emellett egy gázpalackot is kivittek az épületből, amelyet nem ért hőhatás. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség, személyi sérülés nem történt.

Ház és vezetékek is veszélyben voltak

Összehordott növényi nyesedék és szemét égett tegnap délután Hosszúhetényen, a Hármashegy utcában. A fél hektáron égő növényzetről a szeles idő miatt a tűz átterjedt a bozótosra, amely szintén fél hektáron leégett. A tűz sorházat és magasfeszültségű vezetékeket veszélyeztetett. A pécsi és komlói hivatásos tűzoltók a Baranya vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet, amely így sem a házban, sem a vezetékekben nem okozott kárt. Személyi sérülés nem történt. 

Újabb riasztás szabadtéri tűz miatt

Kétszáz négyzetméteren égett a kiszáradt fű Cserdi-Szőlőhegyen tegnap délután. A szigetvári hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kézi szerszámokkal avatkoztak be.

Kaszálás során keletkezett a tűz

Fél hektár aljnövényzet és ötszáz négyzetméter bozótos égett tegnap délután Pécs-Somogy külterületén. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói három vízsugárral és kézi szerszámokkal oltották el a tüzet, amely vélhetően egy munkagép vágókésének túlmelegedése miatt keletkezett. Kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Grill gyújtotta meg a környezetét

Grilleztek, emiatt gyulladt meg a fű egy Tortyogói úti telken Pécsett. A lakók megpróbálták eloltani a lángokat, azonban nem jártak sikerrel, a pécsi hivatásos tűzoltók segítségére volt szükség. Személyi sérülés nem történt.

Elakadtak a pécsi liftek

A Rákóczi úton és Váradi Antal utcában is liftbe szorult embereket mentettek a pécsi hivatásos tűzoltók. A tűzoltók sértetlenül kiszabadítottak mindenkit, a szerelők csütörtökön javítják a lifteket.

Fák dőltek, faágak hasadtak le a viharban

Az éjszakai vihar miatt hét alkalommal kellett beavatkozniuk a Baranya vármegyei tűzoltóknak. Pécsett, Ipacsfán, Mohácson és Feked külterületén letörött faágakat, kidőlt fákat távolítottak el láncfűrész segítségével. Mohácson, a Fáskert utcában villanyvezetéket szakított le egy nagy méretű faág, egy ingatlanban áramkimaradást okozva, Pécsett két helyen pedig autókra dőltek fák. Személyi sérülés egyik eset kapcsán sem történt.

 

BMKI