Ismét itt a báli szezon: idén először Erdészbál is lesz a sok más mulatság mellett

2017. január 27. péntek 11:49

Ismét itt a báli szezon: idén először Erdészbál is lesz a sok más mulatság mellett

Január hatodikával, Vízkereszt napjával elkezdődött a farsang, s vele a báli szezon is. Pécsett is lehet válogatni az estélyek között, akinek kedve van, részt vehet egy vidám Svábbálon, de a hagyományos Jogász- és Orvosbálra is várják a vendégeket.

A legújabb időkben gyakorlatilag 1988 óta van komolyabb hagyománya báli szezonoknak Pécsett, a pécsi Palatinus Hotelben már majdnem harminc éve rendeznek ilyen jellegű estélyeket. Minden évben január elejétől egészen február végégig hétvégente szerveztek és szerveznek bálokat, kisebb-nagyobb létszámokkal.

Sajnos a bálozási kedv kicsit alábbhagyott az elmúlt évek során, több olyan hagyományos és klasszikus bál is elmaradt, mint például az Újságíróbál, vagy a Városháza bál, és a Megyebál. De most is vannak olyan nagy hagyományú bálok, melyeket máig is megrendeznek és nagy érdeklődés kíséri őket.

Régebben a Jogász - és Orvosbál külön volt, mostanra már évek óta egyben tartják. Örömteli, hogy egyre nagyobb létszámmal sikerül megrendezni, rengetegen jönnek mulatni. Ezen kívül rendeznek még Elektro-bált, Rotary bált, Halászbált, Mérnökbált és az idei évben először Erdészbált is tartanak.

A programja általában nyitótánccal kezdődik, majd ezt követi a vacsora. Később  zenei produkciók, prózai előadások szórakoztatják a vendégeket hajnalig. Tánc közben még tombolázni is lehet egyet, hátha szerencsénk lesz. A jegyek ára változó, a komolyabb estélyeken tizenötezer forintba is kerülhet egy belépőjegy. Ruhával, kiegészítőkkel és az étkezéssel együtt akár ötvenezer forintba is kerülhet egy ilyen rendezvény a résztvevőknek.

A Hotel Palatinusban az idén bőséges svédasztallal szolgálnak a vendégeknek. Például kérhetnek a bálozók egy finom erdei gombakrémlevest sült tökmaggal és sonkachipsszel kezdésnek, majd megkóstolhatják a fűszeres borgőzben, gyengéden sült fehérpecsenyét aszalt szilva mártással, és snidlinges burgonya gratinnal. De sokféle sajttal, desszerttel és még éjféli csemegékkel is szolgálnak.

A bálozó kedvűeknek tehát nem kell elkeseredni, az idei évben is bőven van választék, mindenki megtalálhatja a megfelelő mulatságot magának és párjának.

Képünk (archív) a Palatinus báltermében készült.

Pauska Petra - Fotó: Kováts Judit (archív)