Ismét Őri Lászlót választották a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnökének

2024. október 08. kedd 17:29

Ismét Őri Lászlót választották a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnökének

Megtartotta alakuló ülését a Baranya Vármegyei Önkormányzat közgyűlése, mely a következő öt esztendőre meggyőző többséggel választotta a testület elnökének Őri Lászlót, alelnökeinek Dunai Péter és Junácski Andrást.

 

 

 

A megválasztott vármegyei elnök megköszönte Baranya polgárainak azt a nagyarányú támogatást, amelyet a FIDESZ-KDNP pártszövetség listája kapott a június 9-én megtartott önkormányzati választások alkalmával.

Őri László hozzátette, hogy a következő években a választópolgárok döntésének megfelelően a béke, biztonság és a fejlődés programját kívánják megvalósítani.

A vármegye régi-új vezetője a térség gazdasági-társadalmi felzárkózása érdekében felajánlotta együttműködését minden baranyai település közösségének, köztük a megyeszékhely, Pécs városának is.

Őri László hangsúlyozta, régóta vártunk arra a pillanatra, amely most elérkezett: „hogy végre mi baranyaiak úgy érezzük, hogy rajtunk a sor", mellyel utalt azokra a nagy kormányzati infrastrukturális fejlesztésekre, amelyek, ha megvalósulnak, jelentősen csökkentik a térség területi bezártságát.

A vármegyei elnök ünnepi beszédében az évszázad beruházásának nevezte az új Duna-híd megépítését Mohácsnál, de kiemelte az M6-os autópálya megépítését a déli országhatárig, valamint a Pécset Kaposvárral összekötő új autóút előkészítését is. Cél, hogy Baranya, a közös otthonunk, a következő évtizedekben egy olyan hellyé váljon, ahonnan a fiatalok nem elvágyódnak, hanem itt tervezik a jövőjüket.

 

EQM