Mi ez a hang? Permetezik a pécsi vadgesztenyefákat

2024. augusztus 31. szombat 09:35

Mi ez a hang? Permetezik a pécsi vadgesztenyefákat

A BIOKOM Nonprofit Kft. 2024. szeptember 2-6. között végezteti szakvállalkozóval a városi közterületeken a vadgesztenye állomány növényvédelmi munkáit.

 

 A vegyszeres növényvédelmi munkákra a fehérvirágú vadgesztenyefák esetén a vadgesztenye aknázó moly harmadik nemzedékének rajzása miatt van szükség.

A permetezési munkákra az éjjeli órákban kerül sor, este 10 órától másnap hajnal 4-ig. A használt szerek III. forgalmi kategóriájú, ún. szabad forgalmú szerek, közterületi felhasználásra szakemberek számára engedélyezett. A permetszer élelmezésügyi várakozási ideje 21 nap, a munkaegészségügyi várakozási idő 0 nap. A felhasznált szerek emberekre, melegvérű állatokra nem jelentenek veszélyt, méhekre mérsékelten, halakra és vízi szervezetekre kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

 A szolgáltató felhívja a lakosság figyelmét, hogy a munkálatok nagyobb hanghatással járhatnak, mint amilyenhez éjszaka hozzászokhattunk. A munkálatokat éjszaka tervezik elvégezni.

 

BIOKOM Nonprofit Kft. Fotó: freepik.com