Papszülőket látott vendégül Felföldi László megyéspüspök

2024. május 30. csütörtök 15:04

Papszülőket látott vendégül Felföldi László megyéspüspök

Jó hangulatú találkozón látta vendégül Felföldi László pécsi megyéspüspök az egyházmegye papjainak és papnövendékeinek szüleit szerdán Pécsett.

 

 

 

A hagyományosan évente megrendezett programon Kovács József püspöki titkár atya köszöntötte a papszülőket a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának dísztermében és köszönetét fejezte ki, amiért a szülők elfogadták életük leghatalmasabb ajándékát, a gyermeküket, a papi hivatáshoz kapcsolódva pedig azt, hogy ők maguk papszülők legyenek, mely nem mindig egyszerű, de sok örömöt hordozó szülői hivatás.

 

Felföldi László pécsi megyéspüspök köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy ez a találkozás egy üzenet a világ felé, mely mindnyájunkat megerősít a saját hivatásunkra való rátalálás fontosságában.

 

„Amikor a papi- vagy más élethivatásról beszélünk, bennük és általuk meg kell őriznünk életünk testi, lelki és szellemi egészségét. Adjunk hálát az életért és figyeljünk rá, hogy a család és az Egyház közösségében élve testi, lelki és szellemi táplálék egyaránt gazdagítsa az életünket" - fordult a papszülőkhöz a főpásztor.

 

A résztvevők számára ezt a hármas ajándékot nyújtotta ez a nap, melyen a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és a Szent Mór Iskolaközpont diákjainak zenei betétekből álló műsora adta a szellemi táplálékot, a pécsi székesegyház Corpus Christi kápolnájában megtartott májusi litánia a lelki adományt, a találkozó pedig hagyományosan szeretetvendégséggel zárult.

Forrás: Pécsi Egyházmegye