Roppant idegesítő, hogy alig pár helyen lehet jegyet venni a pécsi buszokra - Olvasói levél

2024. szeptember 28. szombat 08:09

Roppant idegesítő, hogy alig pár helyen lehet jegyet venni a pécsi buszokra - Olvasói levél

Ha már úgy hozza a balsors, hogy helyi járatú busszal kell bumliznia az embernek Pécsett, jó lenne, ha meg lehetne venni a jegyet elővételben azokon a helyeken, ahol korábban is - írta olvasónk.

 

Vagy jön vagy nem, talán jön, de késik, de legalább drága - az, hogy ilyenné tették a pécsi buszközlekedést az elmúlt évek során, már megszoktuk.

 

Azonban néhány hete egy újabb húzással is idegesíti a népet a pécsi önkormányzat buszos cége: valamilyen rejtélyes okból szinte sehol nem lehet kapni menetjegyet ott, ahol korábban ennek nem volt akadálya. A trafikok, kisebb üzletek többségéből eltűntek a jegyek, s az eladók már annyira megunták, hogy mondogassák, "nincs", hogy kiírták a kirakatokba, hogy a buszjegy elfogyott.

Amikor az okokról érdeklődtem (bár ezeket a kérdéseket is nyilván unják) az említett helyeken, konkrét választ sehol sem kaptam, legfeljebb csak sejtelmesen utaltak arra, hogy a jegyértékesítésre vonatkozó korábbi megállapodás lejárt, s nem tudtak megegyezni az újról.

 

Mindezzel még nehézkesebb lett a pécsi buszozás. Ha ugyanis nem akarok egy mezei jegyért egy százassal többet fizetni a sofőrnél, amit ráadásul csak a megfelelő címlettel tehetek meg, egy ötezressel például már nem, és ha nem akarok töketlenkedni a mobilos fizetéssel, akkor vagy addig megyek, amíg találok egy helyet, ahol véletlenül van jegy, vagy hagyom az egészet a fenébe.

Hiszen annyi talpalással már majdnem haza is érek, s még jól is jártam, mert megmaradt a pénzem - a Tüke viszont veszített egy újabb utast.

 

Forrás: olvasói levél