Új vezérigazgatója van a Pécs Vagyonhasznosítónak, félmillióval kevesebbet keres, mint férfi elődje

2023. augusztus 29. kedd 13:38

Új vezérigazgatója van a Pécs Vagyonhasznosítónak, félmillióval kevesebbet keres, mint férfi elődje

A pécsi közgyűlés döntése értelmében a jövőben Jedlicska Zsófia vezetheti a Pécsi Vagyonhasznosítót, Hummel Márk, a ZSÖk Nkft. cégvezetője pedig bekerült a Tettye Forrásház igazgatóságába. Jedlicska Zsófia bruttó 1,4 millió forintot kap a munkájáért, félmillió forinttal keres kevesebbet havonta, mint a sebbel-lobbal távozott elődje, Szabó Szilárd. A korábban a jelenlegi városvezetéssel együttműködő, de onnan kivált Tiszta Kezek frakció közleményben bírálják a döntéseket.

 

Azt írták, "a 2019-es választási ígéreteink arról szóltak, hogy „megújuló" várost építünk, szakítunk a fideszes rossz gyakorlatokkal és a munkánkat az átláthatóság, a szakmaiság és a demokratikus döntéshozatal jellemzi majd.

 

Frakciónk emiatt ellentmondásosnak ítéli meg a jelen eljárást (is), hiszen a vezető kiválasztását nem előzte meg pályázati metódus. Sajnálatosnak véljük, hogy erre vonatkozó kérdésünk megválaszolatlan maradt a mai közgyűlésen.

 

Ugyanezen ok miatt a mai döntés cáfolata a 2019-es Péterffy-programnak, hiszen a képviselők érdemben nem kaptak elegendő időt a napirendre való felkészülésre, holott erre minden lehetőség adott volt. Kérdésünk után az önellentmondásos alpolgármesteri válaszból az derült ki, hogy legalább szeptember 15-ig várhatott volna a szavazás.

 

Pécsett nem a PVH Zrt. vezetői széke a legnagyobb szakmai kihívás, de szemmel látható fizetséggel jár. Újabb, számunkra sérelmes szempont, hogy a polgármesterrel gyermekkori barátságot ápoló korábbi, férfi vezérigazgató majd félmillió forinttal nagyobb fizetést kapott, mint a ma kinevezett női vezető. Sajnáljuk, hogy a munkahelyi nemi diszkrimináció kérdéskörére vonatkozó kérdésünkre sem kaptunk kielégítő választ. Azt ugyanis nem tartjuk annak, hogy „az előző vezérigazgatónak volt egy plusz feladata, amit ugyan nem végzett el, de...".

 

Péterffy Attila a '19-es választási ígéretében a pártérdekek háttérbe szorítását ígérte. A Tettye Forrásház igazgatósági tagjai - Hummel Márk, Zsök NKft. ügyvezető szintén mai megválasztásával - kizárólag MSZP-hez köthető szereplők.

 

Kiábrándítónak véljük továbbá azt is, hogy a jelenlegi városvezető frakciószövetség tagjai asszisztálnak a pozíció halmozás jelenségének fenntartásához, amit vállalásunk szerint szintén eltörölni voltunk hivatottak '19-ben.

 

Jedlicska Zsófia Melinda vezérigazgató asszonynak és Hummel Márk ügyvezető igazgatónak eredményes, a pécsiek érdekében végzett munkát kívánunk mind az összes pozíciójukban!"

 

 

EQM