Csoportgyőztesek a szenior kosarasok

2009. október 16. péntek 00:35

Csoportgyőztesek a szenior kosarasok
Bár a +40-esek női kosárlabda-válogatottja valóban nem jutott ki Sydney-be, a szenior olimpiára (hivatalos nevén világjátékokra - az előzményekről lásd korábbi írásunkat), a +35-ös válogatott edzője, Zsolnay Gyöngyi három „nővérnek" végül mentőövet dobott. Így Sztojkovics Éva (képünkön) is tagja lehetett a Hungarian Basket B nevű együttesnek, amely négyből négy meccset megnyerve csoportelsőként jutott a nyolcaddöntőbe.

A jelek szerint a hölgyek parketten nyújtott teljesítményére nem nyomta rá a bélyegét, hogy a keret egy része meglehetősen kalandos körülmények között ért át a világ túlsó oldalára, hiszen válogatottunk mind a négy eddigi csoportmérkőzését megnyerte.

A két egykori MiZo-kosarassal felálló magyar csapat a torna honlapja szerint (http://www.2009worldmasters.com/Basketball/default.aspx) előbb a Tornadoes gárdáját verte 71-35-re, majd az FU Bs-en lépett túl 74-46-tal, aztán a Phantoms következett 58-35-tel, végül, csütörtökön az egyedül beazonosítható nevű Estoniát győzte le 50-33-ra.

MiZo – Győr 88-58 (27-20, 22-17, 23-13, 18-8)

Kosárlabda, női felkészülési mérkőzés, Pécs, 1300 néző. V.: Kapitány, Márton.

MiZo Pécs 2010: Iványi 6, Fegyverneky 6, Nagy-Bujdosó 11/9, Vajda 11/3, Krnjics 23. Cs.: Raksányi 6, Horváth L. 10, Quigley 11/3, Somogyi 4, Sarok, Ruják, Balla, Szabó F.
Vezetőedző: Füzy Ákos.
SEAT Lami Véd Győr: Englert 7/3, Fűrész 5/3, Vida 9/3, Imbergerová 2, Keller 4. Cs.: Djelmis 13/6, Borovicková 7, Kovács K. 6, Horváth Zs. 3/3, Süle 2, Őri.
Vezetőedző: Tapodi Péter.

Azon most ne polemizáljunk, hogy mlyen nívójú is az a női élvonal, amelyben, miközben már javában folyik a pontvadászat, az egyik élcsapat, a Sopron Jekatyerinburgba röpül egy nemzetközi tornára, a MiZo és a Győr pedig edzőmeccsre kényszerül - mert ahogy Tapodi Péter saját klubja honlapján fogalmaz, a túl gyenge ellenfelek könnyedén megtévesztik a nemzetközi kupákon érdekelt játékosokat...
Ha mást nem tehetünk, fogadjuk el, hogy "ilyen", és annak örüljünk, hogy a pécsiek egy újabb sikeres és tanulságos tesztmérkőzésen vannak túl, amelyen tartalmas, igazi kollektív csapatjátékot mutattak be.
- Az tetszett ma a csapatunk játékában, hogy nagyon egységes, kollektív kosárlabdát produkáltunk, és minden pályára lépő játékosunk tudta, és jelét is adta annak, hogy mit akarunk játszani.

A MiZo 18-án, vasárnap 18:00 órától az NB I. újoncát, a Bajai Bácskát fogadja, majd jövő szerdán, ugyancsak egy edzőmeccsre a román bajnok Targoviste látogat Pécsre - addigra a tervek szerint a két WNBA-bajnok amerikai, Ohlde és Mazzante is visszatér Pécsre.

Amint azt Vuity Tvrtkótól, Zsolnay Gyöngyi férjétől tudjuk, az ausztrálok a 2000-es, „igazi" olimpiát idéző körülményeket és hangulatot varázsoltak Sydney-be, a mérkőzések-események minden sportágban hasonlóan tömött lelátók előtt folynak.
A B-csoport győzteseként a magyarok a nyolcaddöntőben az A-csoport pont nélküli utolsó helyezettje, a Collaborate együttese ellen lépnek majd pályára.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Becsapták a női szenior kosárcsapatot

A magyar női szenior kosárlabda csapat nem utazhat el hétfőn Sydneybe, a szeniorolimpiai játékokra, mert az utazási iroda becsapta őket, nincs meg a kifizetett repülőjegyük - írja a Blikk.

Ezzel szertefoszlott a 40 év feletti játékosokból álló csapat álma, hogy a négy éve szerzett ezüstérmüket idén arany kövesse.

- Március óta intéztük az utat, szállást foglaltunk, mindent előre kifizettünk. Vagyis nemcsak a fejenként 259 ezer forintos repülőjegyet buktuk el, hanem jóval többet - kesergett a csalást a napokban felfedező Sztojkovics Éva (44) csapatkapitány.

- Szerettem volna interneten ülőhelyet foglalni a repülőgépen, ekkor derült ki, hogy a jegyeket törölték a rendszerből, mivel az iroda nem utalta át a tőlünk beszedett vételárat.

- Ha tudtuk volna, hogy a Fantasy Tours ügyvezetője P. István, soha nem szerződünk velük - mérgelődött Konrády Ildikó (47). - Csak rá kell keresni a világhálón a nevére: a róla szóló panaszáradatnak se vége, se hossza. Nem is értem, hogy van még szabadlábon. Hétfőn feljelentést teszünk! P. Istvánt hiába hívtuk, a telefont nem vette fel.

Hétfőn feljelentést tesznek a rendőrségen a Fantasy Tours utazási iroda ellen - mondta Konrády Ildikó, a csapat tagja.

- A szeniorolimpia olyan, mint az igazi: Sydneyben tartják, ugyanolyan ünnepélyes megnyitóval indul, csak éppen a versenyzők az idősebb korosztályból kerülnek ki - magyarázta Zsolnay Gyöngyi (35), a 35 év fölötti kosarasok csapatkapitánya, aki felajánlotta: bevesz a saját keretébe a negyvenesek közül 3 főt, akik netán mégis tudnak jegyet szerezni maguknak. - Ezek a lányok az álmaikat veszítették el, ezt nem nézhettem tétlenül!


Sz. Zs., mizopecsbasketball.hu, mti, blikk