Elsőként a riválistól igazolt a PMFC

2008. december 24. szerda 20:12

Megvan a PMFC első téli igazolása: a korábban az NB I-ben is megforduló középpályás, Schrancz Balázs (képünkön) két és fél évre érkezik Újmecsakaljára. Az NB II-es labdarúgócsapat a hét elején megtartotta hagyományos karácsonyi tornáját - a klub vezetőinek aktív részvételével.

A három távozó után (Megyesi Lászlótól elbúcsúztak, Csorbics Benjamint és Szabó Norbertet kölcsönadták) végre az első érkező is megvan a PMFC labdarúgócsapatnál. Ugyan a szerződését még nem írták alá, Rabi Csaba klubigazgató a klub honlapján immár kész tényként jelentette be, hogy Schrancz Balázs Pécsett folytatja pályafutását.

- A középső, illetve támadó középpályásként bevethető, 31 esztendős játékossal megegyeztünk, két és fél évre kötelezte el magát nálunk - tudatta a szakvezető. - A januári felkészülést természetesen már nálunk kezdi meg, remélem, vele még gólerősebbé válunk.

Érdekesség, hogy Schrancz Balázs éppen a feljutási küzdelemben a PMFC egyik riválisának számtó csoportbeli ellenfelétől, a Lombard Pápától érkezett. Ott annak ellenére került az őszi idény végén szabadlistára, hogy mind a 15 meccsen játszott (hétszer 90 percet, míg hatszor le-, kétszer pedig becserélték).

Elhunyt Baracs Ferenc, a PMSC egykori elnöke

Életének 87. évében, súlyos betegségben elhunyt Baracs Ferenc, a PMSC korábbi elnöke. A sokak által szeretett, jó humorérzékkel megáldott Feri bácsi 1975 és 1981 között vezette az akkori nagyegyesületet, amely még a régi modell szerint, úgynevezett vidéki, sokszakosztályos modellként működött.
Baracs Ferenc életének utolsó éveiig hűséges volt egyesületéhez, illetve annak jogutódjához, a PMFC-hez. Jóval a nyolcvan fölött is rendszeres látogatója volt a labdarúgó-mérkőzéseknek, sőt, esetenként ironikus kritikát is megfogalmazott.
Temetéséről később intézkednek.

1135 pályán töltött perce során a Budaörs, a Gyirmót és a Barcs ellen talált be egy-egy alkalommal az ellenfelek hálójába. Schranz Balázs a Nyíregyháza és a Honvéd színeiben összesen 49-szer léphetett pályára korábban az NB I-ben.

Az elnök vetődött, az igazgató fütyült

A PMFC ezúttal is hagyományos karácsonyi teremtornával zárta az esztendőt. Az öt résztvevő csapat (Diacell, a Lányok - azaz az NB II-es női csapat - az Önkormányzat, az Edzők és az Alexandra kétszer nyolcperces meccseken mérte össze az erejét.

Amelyről természetesen a vezetők sem hiányoztak. Matyi Dezső tulajdonos-elnök - amint ő maga tréfásan saját szerepvállalását minősítette, mint csapata leglustábbja, az Alexandra hálóját védte; Rabi Csaba klubigazgató pedig a villámtorna bírói szerepét töltötte be. (A végeredmény: 1. Edzők, 2. Lányok, 3. Diacell, 4. Önkormányzat, Alexandra.)

A PMFC saját berkein belül ugyan e tornával búcsúztatta az esztendőt, ugyanakkor egy jelentős megmérettetése még lesz az együttesnek: ők is elindulnak ugyanis december 28-án az immár hagyományosan Dárdai Pál által szervezett tornának, ahol ismét csak több ismert NB I-es labdarúgó mutatja be majd a palánkok közötti cselezés szépségeit a Lauber Dezső Sportcsarnokban.


Orvosi vizsgálattal kezdődik majd a januári felkészülés

A PMFC-nél elkészítették a január 12. - február 28. közötti időszakra vonatkozó felkészülési programot. A labdarúgók január 12-13-án alapos orvosi felmérésen vesznek részt Budapesten, 14-én tartják a piros-feketék első 2009-es edzését. Az első edzőmérkőzést két hétre rá, január 28-án játsszák a Pakssal és a PVSK-val.


A további edző (és Ligakupa)-meccsek:

Itthon:
Január 31.: Kozármisleny, Szentlőrinc
Február 4.: Barcs, Baja
Február 7.: Kaposvár (Ligakupa)
Idegenben:
Február 11.: Dunaújváros (Ligakupa)
Február 25.: Siófok
Február 28.: Ferencváros

Sz. Zs., pmfc.hu - Fotó: pmfc.hu