Próbajátékosaival a műfüvön a PMFC

2009. január 22. csütörtök 20:05

Próbajátékosaival a műfüvön a PMFC
A múlt heti jég miatt még terembe kényszerült PMFC végre a kiváló talajú műfüves pályáján is megkezdhette az érdemi felkészülési munkát. Közben a Sportkórházban is tesztelték a labdarúgókat - remek eredménnyel -, míg a keretben egy sor próbajátékos is feltűnt. Hiába szerette volna azonban ő is és a piros-feketék is, Szatmári Lóránt mégsem térhet haza Itáliából.

A felkészülési időszak kezdetét eredetileg a múlt hétre tették a PMFC NB II-es labdarúgócsapatánál, ám az időjárás közbeszólt, a műfüvest ugyanolyan jégpáncél borította, mint a félig megbénult országot. Némi teremfocival ugyan megpróbált hangolni a csapat, ám az érdemi munkát csak az idő „melegebbre" fordultával, ezen a héten tudták megkezdeni a labdarúgók.

A sportkórházbéli vizsgálatot viszont nem hátráltatta semmi, így - a két kapus, Herbert Roland és Sólyom Csaba, valamint a két rutinos futballista, Kulcsár Árpád és Szabados József kivételével - valamennyien egy igen alapos vizsgálaton vettek részt a fővárosban.

Az ebben az osztályban nem éppen hétköznapinak számító teszt kiváló eredménnyel zárult: az alkati sajátosságokat, izomzatot, vitálkapacitást, terhelés alatti légzésfunkciókat és széles körű laborvizsgálatokat is magában foglaló elemzés azt az eredményt hozta, hogy a játékosok összességében jó erőállapotban és kondícióban vannak - a PMFC-nél névsor részletes elemezgetése nélkül egyedül a különösen jó eredményt produkáló Koplárovics Béla nevét emelték ki a sorból.

Ahogy Róth Antal (képünkön) ezzel kapcsolatban fogalmaz, a felmérés (amely mellé egyébként a Sportkórház szakemberei egy ugyancsak alapos, a vizsgálati eredményekre épülő egyéni edzéstervet is készítettek mindenkinek) azon túl, hogy megmutatta, most hol állnak, főként azért volt hasznos, mert irányt mutatott a még előttük álló munkának is. Azt pedig, hogy ezt milyen sikerrel veszik, még a tavaszi rajt előtt egy kontrollvizsgálat mutatja majd meg.

Így, az átigazolási időszak közepén valószínűleg a legérdekesebb kérdés a szurkolók számára, hogy ki érkezik, illetve távozik a keretből. A már ténylegesen leigazoltak listája egyelőre kétszemélyes, és közülük is csak féléves kölcsönszerződés köti majd a piros-feketékhez az MTK-tól érkező Présinger Ádámot - így Nagy Olivér mellett a tavalyi U19-es Eb-n bronzérmes válogatottból egy újabb ifjú tehetség bontakoztathatja tovább szárnyait Újmecsekalján.

Ugyancsak megszerezte a PMFC Schrancz Balázst. Az elsősorban támadó középpályásként bevethető futballista az egyik nagy riválistól, Pápáról érkezett, és két és fél éves kontraktus köti majd a pécsiekhez.

Annál hosszabb a kiszemeltek, próbajátékra érkezők névsora. Utóbbiak közül már eldőlt, hogy nem marad Pécsett a dunaújvárosi Tóth Tamás és Gránát Balázs. Tovább teszteli viszont Róth Antal a kecskeméti, de Kozármislenyben is megfordult középpályás Nagy Józsefet, a horvát Beliscséről érkező Marko Hanicsot vagy a pécsi nevelésű, most újpesti Frank Richárdot. Fél évre, kölcsönben hoznák ide emellett a Vasasból a Szabados József utódjának szánt Kovács Gábort.

Ám amint azt a klubvezetők már korábban kijelentették, a keret létszámán nem nagyon kívánnak változtatni, így az érkezők arányában távozókkal is számolni kell - a mai állás szerint Megyesi László, Szabó Norbert és Csorbics Benjámin válik szabaddá, de lehet még olyan önként jelentkező is, akinek nem gördítenek akadályt a távozása útjába, vázolta az elképzeléseket Rabi Csaba klubigazgató.

Sajátos eset Szatmári Lóránté: a PMFC Regginába igazolt fiatal tehetségének mostanában Olaszhonban rosszul megy a sora. Együttese ugyanis most éppen Avellinóba adta kölcsön, ahol viszont az új szakvezető csapatába nem nagyon fér be. Ahogy Szatmári fogalmazott, e helyzetre tekintettel valóban megkereste a PMFC, és ő maga is eljönne - Avellinóból mindenképpen -, ám mára kiderült, a Reggina Magyarországra nem engedi, így ez a lehetőség immár elúszott.

A nyolchetesre tervezett felkészülési sorozat fontos állomása érkezik el jövő szerdán (28-án), amikor első edzőmeccseit (a tervek szerint a PVSK és a Paks ellen) vívja majd a PMFC. Február 8-án pedig már folytatódik a Ligakupa (a Kaposvár érkezik Pécsre), míg az első NB II-es bajnokin, március 7-én, 16 órakor az Integrál DAC-ot fogadják Újmecsekalján.

Sz. Zs. - FOTÓ: Dittrich Éva