Búza tér: drágább lesz és nagyobb

2007. november 26. hétfő 23:10

Búza tér: drágább lesz és nagyobb
Több ezer négyzetméternyi iroda, kereskedelmi egységek, 600 férőhelyes, háromszintes mélygarázs és egy 77 szobás, négycsillagos szálloda kap helyet a Búza téri „parkoló" helyén két év múlva megnyíló, osztrák-spanyol befektetőcsoport által finanszírozott épületben. Az áttervezett, s így már tízmilliárd forint értékűre hízott ingatlanegyüttes építése hónapokon belül elindul - erősítette meg a a Pécsi Újság.hu-nak a program lebonyolítója.

Alig két év alatt kinőhet a földből a Búza téri, ma fizetős parkolóként működő terület százszázalékos beépítésével az a szolgáltatóház, amelyet egy osztrák-spanyol befektetői csoport épít meg. A hétezer négyzetméternyi alapterületűre tervezett többfunkciós ingatlanegyüttesben helyet kapnak a legmagasabb követelményeknek is megfelelő irodahelyiségek, kereskedelmi egységek, egy szálloda és egy mélygarázs.

A beruházás lebonyolítását végző pécsi Pentz Kft. ügyvezetője, Pentz Mihály a Pécsi Újság.hu kérdésére megerősítette, hogy a beruházás elől lényegében minden akadály elhárult.

„Az előre elgondoltnál nagyobb, és drágább ingatlanegyüttest építünk fel, s a módosított tervek elfogadása után, a régészek felvonulásával már a télen megindulnak a munkálatok. Ha minden jól, megy, 2009 végén meg is nyithatja kapuit a Corso nevet viselő szolgáltatóház" - újságolta az ügyvezető.

Pentz úr nem titkolta, az ingatlan a pécsi irodapiac hiányosságait hivatott megoldani, hiszen több mint ötezer négyzetméteren kínál majd "A" kategóriás helyiségeket. A nyolc emeletnyi létesítmény három szintje egyébként föld alatt kap helyet, ahol mintegy 20 ezer négyzetméteren 600 gépkocsi fogadására mélygarázst alakítanak ki.

A földszinten és az emeleteken egy kereskedelmi és szórakoztató központ, egy négycsillagos, 77 szobás szálloda, és az irodák kapnak helyet.

Pentz Mihály úgy fogalmazott: „a tízmilliárdos komplexum teljes költségét egy osztrák-spanyol befektetőcsoport állja, s legfeljebb a szállodarész kialakításához vesznek igénybe pályázati pénzeket".

Korb Zoltán