Ismét várják a jövő fényfestőinek, a gyermekek rajzait az adventi fényfestéshez

2024. október 15. kedd 13:22

Ismét várják a jövő fényfestőinek, a gyermekek rajzait az adventi fényfestéshez

A hagyományoknak megfelelően idén is épületfestő gyerekrajzpályázatot hirdettek Pécsen. A legszebb rajzokat a Széchenyi téri dzsámi homlokzatára vetítik az adventi időszakban.

 

 

 

A pályázat lényege, hogy a gyerekek Pécs ikonikus templomáról készült mintasablon alapján hangulatos rajzokat készítsenek, melyek illeszkednek az ünnep és a hely szellemiségéhez.

A pár éve indult kezdeményezés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az esemény tavaly országszerte már több ezer gyermeket inspirált, akik próbára tették kreativitásukat.


Az ünnepre való felkészülés során született „mini fényfestő alkotásokat" a gyönyörű pécsi templom, a Dzsámi homlokzatára vetítik Advent hétvégéin, így a közönség hatalmas méretben csodálhatja meg az ifjú tehetségek munkáit.

A pályázatra idén három korosztályban lehet nevezni:
I. korcsoport: óvodások (4-6 évesek)
II. korcsoport: 6-10 éves alsó tagozatos tanulók (1-4. osztály)
III. korcsoport: 10-14 éves felső tagozatos tanulók (5-8. osztály)

A pályamunkákat 2024.10.14. - 2024.11.14. 24.00 között várják elektronikusan, postán vagy személyesen leadva.

Az előválogatást követően kategóriánként 40-40 mű kerül a döntőbe. Ugyanakkor, hogy senki se legyen csalódott, a szervezők minden - a versenykövetelménynek megfelelő - alkotást digitalizálnak, a helyszínen befotóznak és karácsony előtt közzétesznek. Így a szülők letölthetik a honlapról gyermekük alkotását, melyet utána akár karácsonyi üdvözletként meg tudnak osztani, tovább tudnak küldeni a rokonoknak, barátoknak.

A döntőbe jutott alkotásokat Advent 1., 2. és 3. hétvégéjén, sötétedés után a pécsi dzsámi épületének déli homlokzatára vetítjük, a nagyközönség így személyesen, teljes életnagyságában is megtekintheti.

Minden korosztályban 3 szakmai és 1 közönségdíjat osztanak ki, a nyertesek értékes jutalomban részesülnek. A közönségszavazás a gyerekrajzpalyazat.hu oldalon zajlik 2024. december 06. 12.00 óra és december 16. 12.00 óra között.



EQM