Tényleg terrorizálják a rendőrök a 120-szal száguldozó autósokat? Olvasói levél

2024. augusztus 23. péntek 13:08

Tényleg terrorizálják a rendőrök a 120-szal száguldozó autósokat? Olvasói levél

Egy elképesztő internetes bejegyzés kapcsán írt levelet szerkesztőségünknek egyik olvasónk. Úgy látja, sokan utálják a sebességet mérő rendőröket, a szabálytalankodó autósok egy része áldozatnak állítja be magát. Íme az írás.

 

„Munkám miatt sokat vezetek autót. Alapvetően betartom a közlekedési szabályokat, de nem vagyok szent, előfordul, hogy - ha nem is sokkal -, de átlépem a sebességhatárt azokon a szakaszokon, amelyeket jól ismerek és biztonságosnak ítélek. Bírságot azonban nem szeretnék kapni, éppen ezért tagja vagyok egy csoportnak az ismert közösségi oldalon, ahol közzéteszik, hol mérik a járművek sebességét a rendőrök.

Szóval, mint említettem, velem is előfordult már, hogy a megengedettnél gyorsabban mentem. A sebességet mérő rendőröket viszont nem tartom ellenségeimnek, nem haragszom rájuk, hiszen a biztonságunk, a balesetmegelőzés érdekében dolgoznak, és nem a pénzbeszedés miatt, hiába szokás ezt felhozni. Sajnos úgy tapasztalom, hogy sokan szánalommal, megvetéssel és haraggal beszélnek és írnak a szolgálatukat végző egyenruhásokról.



Nemrég egy egészen elképesztő bejegyzés látott napvilágot a sebességméréssel foglalkozó csoportban. Az egyik tag osztott meg egy intézkedés közben készült képet, amelyen az autója mögött áll a rendőrség egy civil járműve. A fotó címe: Hosszúhetény környékén terrorizálnak. Aztán, ha a kommenteket is elolvassuk, a fiatalember egy kérdésre elárulja, hogy a megengedett 90 helyett 120 kilométer/órával száguldozott, ami már igen jelentős sebességtúllépés. Tényleg ezt hívják terrornak? Szerencsés a fiatalember, hogy nem tapasztalta meg, mit jelent az igazi terror.


Úgy gondolom, sehova sem vezet az, ha a szabálytalankodó autósok áldozatnak állítják be magukat, és a rendőrök felé irányuló utálatnak sincs alapja és értelme. Vagy kell valaki, akit gyűlölni lehet, szükség van egy ellenségre? Nőjünk fel végre, kedves autóstársaim, ez nem az óvoda, az utakon életekkel játszunk - és nem csak a sajátunkkal!"


Név és cím a szerkesztőségben


Képünk illusztráció. 

Forrás: Olvasói levél - Fotó: police.hu