Kettős edzőmeccsel kezdett a PMFC

2009. január 29. csütörtök 20:49

Kettős edzőmeccsel kezdett a PMFC
Szerda délután egymás után két edzőmérkőzéssel lépett felkészülése újabb fázisába a PMFC NB II-es labdarúgócsapata. Róth Antal gárdája előbb a Paksot, majd a PVSK-t is legyőzte, közben pedig a szakvezetőnek élesben is bemutatkozhatott a piros-feketék három legújabb szerzeménye.

Ha az időjárás kegyesebb lett volna, bizonyára a szurkolók közül is többen kimerészkednek a Stadion utcába szerda kora délután, főként, hogy első hivatalos edzőpartnerként egyből egy élvonalbeli gárda érkezett Újmecsekaljára.

A második, immár a PVSK ellen lejátszott meccsre aztán a szakadó eső mellé viharos szél is kerekedett. Róth Antal ennek ellenére nem panaszkodott a körülményekre, hanem úgy vélekedett, mindkét összecsapás jól illeszkedett felkészülésükbe, és maximálisan elérte célját. Amely jelen esetben elsősorban az volt, hogy a labdarúgók becsülettel és teljes erővel végighajtsák a nekik jutó időt, és alaposan elfáradjanak...

A két meccsen ugyanakkor bemutatkozott a piros-feketék három új szerzeménye is: az U21-ig bezárólag minden korosztályos válogatottban megforduló kapus, Hegedüs Lajos korábban Siófokon is játszott, most az MTK-tól érkezett fél évre kölcsönbe.

Kozármislenyben egyelőre csak a távozók biztosak

A PMFC következő ellenfele (szombaton 13 órakor) az ugyancsak NB II-es Kozármisleny lesz. Ahogy Feleki Attila klubvezető csapata pillanatnyi felkészültségi szintjéről beszámol, jelenleg az igen erős terhelés jellemzi a hétköznapjaikat.
Eddig két játékos távozott az őszi keretükből: Bozó László az NB III-ba, Molnár Tamás Ausztriába tart. Az érkezési oldalon egyelőre nincsenek nevek, illetve, próbajátékos akad bőven, ám szerződést még nem kötöttek senkivel.
A jelöltek többsége az ifi korosztályhoz tartozik, árulja el Feleki Attila, az egyetlen „nagyobb" név az ex-PMFC-s Horváth Gyuláé, de még az ő kontraktusáról sem született döntés.

- Játszani jöttem, nem a kispadot koptatni, netán a tartalékcsapatban szerepelni - jelentette ki a klub honlapján magabiztosan Hegedüs. - Tisztában vagyok vele, hogy Herbert Roland és Sólyom Csaba is hasonló tervekkel vágott neki a felkészülésnek, de állok a kihívások elé.

A 21 éves védekező középpályás, jobbhátvéd Nagy József az NB I-es Kecskeméttől érkezett és két és fél éves szerződés köti a PMFC-hez. Érdekesség, hogy hasonló poszton szereplő ikertestvére, Sándor vele együtt távozott az alföldi gárdától - ám ő Pápára, így a tavasszal „testvérharcnak" nézhetnek elébe az újabb NB I-es tagságért.

A harmadik marasztalt próbajátékos is 21 esztendős: Kovács Gábor a Vasastól érkezett, egyelőre a következő fél szezonra. 191 centi magas, jól fejel, jó a lábmunkája - azaz igazi belső védő válhat belőle.

A második szerdai ellenfél, a PVSK hét gólt kapott ugyan, ám ahogy a Vasút szakvezetői fogalmaznak, a bő osztálykülönbség mindenképpen látszott a két gárdán - és még arra sem akarják túlzottan fogni az eredményt, hogy négy-öt beteg kulcsemberük posztján is próbajátékon lévő ifisták szerepeltek.

A Vasút ugyanakkor immár második edzőmeccsénél tart, az ezt megelőzőn 5-1-re diadalmaskodott a Szászvár fölött (g.: Molnár T. 2, Lombos 2, Both).


Eredmények

PMFC - Paks
1-0 (0-0)

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Pécs, Stadion u., műfüves, 100 néző. V.: Horváth A.

PMFC: Herbert (Sólyom) - Nagy J. (Arnold), Racskó, Kovács , Présinger - Berdó (Fülöp), Luczek, Gulyás, Nagy A. - Fónai, Lovrencsics.
Vezetőedző: Róth Antal.

PAKS,
első félidő:
Kovács A. - Horváth L., Éger, Horváth S., Pintér - Nikolov, Zováth, Heffler, Sipeki - Kiss T., Tököli;
második félidő: Csernyánszki - Vári, Böde, Szabó J., Fiola - Vituska, Tamási, Mészáros, Bohner - Nagy I., Pap.
Vezetőedző: Gellei Imre.

G.: Fónai (11-esből).


PMFC - PVSK
7-0 (2-0)

Labdarúgás, felkészülési mérkőzés, Pécs, Kovácstelep, műfüves, 50 néző. V.: Székely.

PMFC: Hegedüs - Kalmár, Lantos, Finta, Törtei - Nagy O., Sipos, Schrancz, Kulcsár (Tukerics) - Wittédi, Koplárovics.
Vezetőedző: Róth Antal.

PVSK: Jakab - Tápi, Molnár G., Tóth M., Dénes - Szeifert, Laki, Varga, Benedek (Lombos) - Máté Gy. (Molnár T.), Mészáros (Tóth L.).
Vezetőedző: Mink Olivér.

G.: Schrancz 3, Wittrédi 2, Kalmár, Nagy O.


Képünkön: Az új kapus, Hegedüs máros Sólyom Csaba (képünkön baloldalt) babérjaira tör

Sz. Zs. - FOTÓ: DittrichÉva