Plasztika - Tizedes doktor: Vannak, akik most is százezreket költenek

2014. január 26. vasárnap 12:07

Plasztika - Tizedes doktor: Vannak, akik most is százezreket költenek

A címlapokon látott szépségideálokat sebészek segítik, hogy az aktuális trendeknek megfelelően nézzenek ki. Környékünkön még mindig a mellplasztika és az arc fiatalítása  a legnépszerűbb, de már a pécsi sebészek is eleget tudnak tenni az egészen egészen extrém kívánságoknak is.

Az évvégi időszak különösen népszerű volt a vállalkozó kedvűek körében, e mellett nyáron és az azt megelőző hónapokban szabatják át magukat leginkább az emberek.

- Egy plasztikai sebész nem csak a testet formálja, a lelket is ápolja - mondta munkatársunknak dr. Tizedes György plasztikai sebész.

- Kétféle besorolást különböztetünk meg. A rekonstrukciós műtéteket, tehát ha valaki egy baleset, vagy betegség következtében szenvedett el olyan elváltozást, amit plasztikai műtét útján orvosolhatunk, illetve ha valami más okból nincs kibékülve magával. Előbbinél kiemelném, hogy az emlődaganat utáni helyreállítások terén Pécsett végezzük a legtöbb műtétet, itt van tehát az országos centrum.


Tizedes doktor elmondása szerint a testképzavar is súlyos problémát jelent, hiszen sokakat akkor is zavar a külsejük, ha azzal alapjáraton nincs is különösebb gond. A baj az, hogy a pszichés kezelések nem igazán hatnak, ilyenkor jön képbe a plasztikai sebész.

- A testképzavar következményei az óriási mellek, az eltúlzott formák. Természetesen próbálom úgy kielégíteni a pácienseim extrém kéréseit is, de csak a kivitelezhetőség határain belül. Igyekszem persze hatni rájuk és ha kell kompromisszumot kötni.

A Da Vinci Magánklinikára nem csak Pécsről, de az ország minden tájáról érkeznek vendégek. A celebvilág kedvelt helyévé vált - Dundika és Győzike is itt szépültek a Mecsekoldalban.

Tizedes doktor azonban figyelmeztet a szövődményekre, hiszen ugyanúgy, ahogy a pozitív végkifejletre, arra is fel kell készülni.

- Mivel élőszövettel dolgozunk, hiába a legjobb tudásunk szerint tesszük a dolgunkat, bármi megtörténhet. A természetet nem lehet uralni.

Az árakat tekintve elmondta, a túl olcsó megoldásoknál érdemes bizalmatlannak lenni, hiszen ahogy az implantátumoknak, úgy a szaktudásnak és a kórháznak, magánklinikának is vannak költségei, amik együtt adják a beavatkozás árát.

Aki dúsabb ajkakra vágyik, 150 ezer forinttól valóra válhat az álma, hiszen ennyiért már megnagyobbítják felső ajkát a pécsi magánklinikán, de ha az alsó ajakkal sem elégedett valaki, az minimum plusz 50 ezer forintba kerül. Az árak országszerte változók.

A fiatalság titkát a mai napig nem találta meg senki, ám van az a pénz, ami segíthet.
Hogy megőrizhető-e a fiatalság titka, vagy a túlzásba vitt botox kezelések miatt már-már bohócnak néz ki a páciens, az egyéni elbírálás kérdése. Egy ilyen kezelés alapára 40 ezer forint.

Hiába az átalakuló divat, a mellplasztika és a zsírleszívás még mindig vezet a listán. Attól függetlenül, hogy kisebbet vagy nagyobbat szeretne az illető, 490-600 ezer forint a kezdőösszeg. Ehhez hozzájön még a konzultáció ára és az implantátumoké.

Horváth Patrícia